Νέο μέλος του ΖΕΝ ο The North Face Zagori Mountain Running

Ο κορυφαίος αγώνας ορεινού τρεξίματος Τhe North Face Zagori Mountain Running επιστρέφει για 5η συνεχή χρονιά στο Ζαγόρι, στις 24-26 Ιουλίου 2015.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης, που γίνεται όπως πάντα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, θα περιλαμβάνει, όπως και πέρσι, αγώνες τρεξίματος των 80, 42, 21 και 10χλμ.

Φέτος, η διοργάνωση ενισχύεται ακόμα περισσότερο, καθώς ο αγώνας, που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες ορεινού τρεξίματος στην Ευρώπη, εντάσσεται στο Ζagori Excellence Network (ZEN).

H συνεργασία των δύο μερών είχε ξεκινήσει από την διοργάνωση του 2014 όπου το ΖΕΝ ήταν θεσμικός υποστηρικτής του αγώνα ενώ προσκάλεσε και φιλοξένησε δημοσιογράφους- αθλητές από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Ισραήλ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατηγικής απόφασης των διοργανωτών του αγώνα για ενδυνάμωση της εξωστρέφειας του.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Αριστείας Ζαγορίου, κ. Βασίλης Κατσούπας με αφορμή την ένταξη του Τhe North Face Zagori Mountain Running στο Δίκτυο σημείωσε: «Στο Ζαγόρι τον τελευταίο χρόνο προσπαθούμε να αναδείξουμε την σημασία των συνεργιών για την ολοκληρωμένη ανάδειξη της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό στηρίξαμε απόλυτα επιτυχημένες προσπάθειες και διοργανώσεις όπως ο συγκεκριμένος αγώνας που κάθε χρόνο αποτελεί μια έμπρακτη ένεργεια ενίσχυσης της περιοχής και των επιχειρήσεων της. Η ένταξη του πλέον στο Δίκτυο μας καταδεικνύει την σημασία των συνεργασιών και θα αποτελέσει αφορμή για περισσότερο ολοκληρωμένες δράσεις στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο εμπνευστής και τεχνικός διευθυντής του Τhe North Face Zagori Mountain Running, κ. Βασίλης Τζουμάκας επισήμανε: «Στον αγώνα που διοργανώνουμε τα τελευταία χρόνια με επιτυχία η σημασία του εθελοντισμού αλλά και της αγάπης για τον τόπο έχει γίνει περισσότερο από προφανής. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στο πρόσωπο των ανθρώπων του ΖΕΝ βρήκαμε άλλον έναν φορέα της περιοχής με διάθεση για προσφορά και συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του τόπου μας και στην παροχή ακόμη πιο ολοκληρωμένων υπηρεσίων».

Για τον αγώνα του 2015 το ΖΕΝ θα αποτελέσει τον αποκλειστικό χορηγό φιλοξενίας ενώ τα εστιατόρια και οι εταιρείες δραστηριοτήτων που είναι μέλη του, θα συμμετέχουν στον σχεδιασμό μιας πιο ολοκληρωμένης εμπειρίας στους επισκέπτες. Παράλληλα ετοιμάζεται ένα κοινό πλάνο προβολής και προώθησης του αγώνα αλλά και των επιχειρήσεων μελών του ΖΕΝ στο εξωτερικό με στόχο την περαιτέρω διεθνοποίηση του αγώνα.