Ζαγόρι

Χωριά της Τύμφης

Είναι χτισμένα πάνω σε γκρεμούς, κοιτάζουν από ψηλά τις κοιλάδες, κάποια είναι εντελώς κρυμμένα μέσα σε φαράγγια, ενώ όλα συνδέονται μεταξύ τους με πέτρινα μονοπάτια ή αλλιώς «σκάλες»: τα χωριά στις πλαγιές της Τύμφης είναι συναρπαστικά, φιλόξενα και σε προκαλούν να τα επισκεφτείς.

Επισκεφτείτε το Τσεπέλοβο, που έχει αποκατασταθεί με προσεκτικό και όμορφο τρόπο και απολαύστε μια πορτοκαλόπιτα στη μεγάλη, σκιερή πλατεία του χωριού. Ανακαλύψτε τους θρύλους των βικογιατρών (περιπλανώμενων «γιατρών» που θεράπευαν αρρώστιες με τοπικά βότανα) στο Κουκούλι.

Κάντε πεζοπορία στη σκάλα του Βραδέτου, το πλακόστρωτο μονοπάτι που συνδέει το υψηλότερο χωριό των Ζαγορίων, το Βραδέτο, με το Καπέσοβο. Ή τολμήστε μια μεγαλύτερη πεζοπορία προς τις κορυφές των βουνών της Πίνδου, ξεκινώντας από το Σκαμνέλι. Τα χωριά της Τύμφης σας περιμένουν!

 

 

 

Greek
Slideshow: 
Image: 
Description: 
Τα χωριά στις πλαγιές της Τύμφης είναι συναρπαστικά, φιλόξενα και σε προκαλούν να τα επισκεφτείς.
Villages: 

Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες

Greek

Στον ορεινό μας παράδεισο η φιλοξενία έχει πολλές μορφές: ρομαντική ή ρουστίκ, πολυτελής ή διακριτική, μοντέρνα ή παραδοσιακή, παιχνιδιάρικη ή αυστηρή... οι επιλογές είναι ατελείωτες, όπως και εάν ορίζετε το ιδανικό κατάλυμα για να περάσετε τις τέλειες διακοπές.

Διαβάστε περισσότερα...

Members: 
Slideshow: 
Villages: 
Image: 
Description: 
Στον ορεινό μας παράδεισο η φιλοξενία έχει πολλές μορφές.